1,6 милиона лева по-малко в хазната на Благоевград

30/08/2021 17:22 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Община - Благоевград е приключила миналата бюджетна година с 1 600 000 лева по-малко собствени приходи от предходната 2019 година. Това значително затруднява погасяването на натрупаните просрочени задължения и погасенията по съществуващия общински дълг. Цифрите отчете публично днес председателят на ОбС Радослав Тасков.

Въпреки това, община Благоевград е приключила 2020 година само с един нарушен финансов показател - Осредненото равнище на събираемост на ДНИ и ДПрС е под средното за страната 71,78 процента.

Финансовият спец в екипа на кмета Илко Стоянов - Борис Механджийски, освен задължителната отчетна информация, представи кратък анализ, други данни за финансовото състояние и резултатите от дейността през предходната година.

С цел информацията да бъде в достъпен за гражданите формат и вид, докладващите представиха отчета на Общината за 2020 година под формата на презентация.

Годишният отчет за изпълнението на бюджета се внася за разглеждане от Общински съвет на основание Закона за местното самоуправление и местната администрация, Закона за публичните финанси, и Наредбата за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за местните дейности за следващите три години и за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на общинския бюджет на община Благоевград и Закона за общинския дълг.
След представяне на отчетната информация, председателят на Общински съвет Радослав Тасков прикани присъстващите да зададат своите въпроси, свързани с отчета на общината за 2020 година. 

Подробен касов отчет за изпълнението на бюджета, инвестиционната програма и сметките за средства от ЕС към 31.12.2020 година, както и друга отчетна информация, са публикувани на електронната страница на общината в секция „Икономика“.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook