11 ОУ в Благоевград стана на 30 години

21/05/2020 15:39 1 Коментирай

Благоевградското ОУ "Христо Ботев" чества 30-годишен юбилей.

"Тържеството бе планирано за месец март, но поради създалото се положение, сега честването предстои в навечерието на 24 май, но дистанционно", съобщи директорът Радка Ризова. 

"За съжаление заради извънредното положение не бе връчен приз "Училище на годината", но пък имаме участие в "Учител на годината". Това е Надя Бачева, която е автор на спектакъла, с който спечелихме конкурса през 2019-та", каза в аванс Радка Ризова.

"Месец май винаги е бил най-празничният месец, пълен с много слънце, топлина и най-важното - честваме Денят на славянската писменост и култура. Всички майски инициативи са посветени на нашата годишнина. Всички заедно, ученици, учители и родители, за доброто образование на нашите деца и за тяхната реализация", заяви училищният директор Ризова и пожела успешно НВО за 7 клас, много здраве, радост, спокойствие и успехи на всички възпитаници.

Директорът Ризова отчете постиженията на учениците по време на дистанционното обучение.

"В условията на обявеното извънредно положение в страната, свързано с разпространението на COVIT -19, се наложи да бъде организирано обучение от разстояние в електронна среда за целенасочено и последователно постигане на пълноценен учебен процес. Първите две седмици реагирахме чрез групи в социалните мрежи, където ученици, учители и родители имаха своята връзка. В началото на февруари стартирахме електронен дневник на Школо, чието финансиране спечеихме по Национална програма ИКТ на МОН през месец декември миналата година. Електронният дневник допринесе за пълноценна обратна връзка в създалата се ситуация", обясни Ризова.

"В платформата се публикува Анкета за родители на по-късен етап, за да получим представа как се справяме с дистанционното обучение", обобщи Радка Ризова.

Резултатите от проучването са следните:

Начален етап – 99.03% се включват в дистанционното обучение.

Участници в анкетата 142 родители/ от 220 общо ученици/.

33% - висока степен на организация на дистанционното обучение.

33% - удовлетворяваща степен.

25% - добра организация.

Прогимназиален етап:

Учасници в анкетата 71 родители / от 153 ученици/

97% се включват в дистанционното обучение. Анкетата е направена в периода от 24 април до 5 май.

"На 30 март успяхме да започнем работа на 90 процента в платформата Майкрософт Тиймс. Благодарение на добрата организация, на работата в екип и на изключителния професионализъм на педагогическите специалисти в училището, виртуалните класни стаи бяха сформирани. От МОН получихме един лаптоп и два таблета по проект „Образование за утрешния ден“, които предоставихме на учениците. Училището осигури 8 карти за интернет за два месеца на децата, които се нуждаеха от подкрепа. Няколко месеца по-рано/през месец август/,имахме едно много ползотворно обучение по проект „Квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти“ на МОН, което беше изнесено в град Банско, с обучители на Майкрософт. Работата с образователни електронни платформи се оказа изключително полезна за дистанционното обучение. По този начин достигнахме последователен, пълноценен и качествен учебен процес в електронна среда", информира Ризова.

"Още един момент в нашата работа се оказа ключов и значим за по-качественото обучение на нашите ученици и в извънредно положение. Работата по проекти тази година – „Подкрепа за успех“ и „Образование за утрешния ден“, също допринесе за пълноценен учебен процес със сформираните групи, където колегите заложиха преди всичко на технологиите. Изключително съм горда, че успяхме да мотивираме нашите деца със специални образователни потребности чрез работата на специалиалистите от обща и допълнителна подкрепа /психолог, логопед и ресурсен учител/. Създадохме виртуален кабинет на психолога, който е на разположение за консултации за всички -ученици, родители и колеги. Нашите деца с удоволствие участват във всички предизвикателства, поставени чрез проектно базираното обучение, с тази разлика, че в този момент почувствахме активното отношение и заинтересованост на родителската ни общност. Всички проекти, които получаваха учителите като краен продукт, говореха колко загрижени, отговорни и креативни родители имаме", благодарна е училищната директорка Ризова.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. колеги -
    Браво нА децата

Социално

новини благоевград facebook