128 с коронавирус в Югозапада, извънредни мерки в Благоевград и региона

31/01/2022 09:07 0 Коментирай

46 са установени с вирусна инфекция в Благоевград и региона за ден. 5584 души са под карантина.

13 са в Кюстендил и Дупница. В Перник и останалите общини с коронавирус са 69 жители.

От днес в Пиринско са в сила извънредни мерки. Продължават две седмици. Преустановява се организирането и провеждането на екскурзии и групови пътувания. Закриват се обучения в школи. Спортните състезания ще са без публика. Ученически състезания и олимпиади ще се провеждат при спазване на строги условия, сред които - бързи антигенни тестове на учениците и на педагогическия персонал, с изключение на тези, които притежават документи за ваксинация, преболедуване или направено изследване.

Дейността на пенсионерските клубове в Пиринско също се преустановява. Работодателите трябва да организират дистанционна или надомна работа, там, където е възможно. Въвежда се нечерен час за всички ученици до 20.00 часа. След ваканцията учениците от 1 до 4 клас ще бъдат задължени да носят маски и в час, за това е настоял директорът на РЗИ-Благоевград калоян калоянов.

Ограничава се до 50 процента капацитетът в игрални зали, казина, дискотеки, кина, театри, заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, при спазване на подхода със „Зелен сертификат“ и задължително отстояние от най-малко 1,5 метра между посетителите.

2602 са установените нови случаи на коронавирус в страната за денонощие, сочат от МЗ. Направени са 15 061 теста. Положителни са 14 процента от пробите. Вчера са ваксинирани 1900 българи. Хората с две дози са 1 993 529.

669 334 са преборилите вируса. Оздравелите вчера са 2198 души.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook