138 милиона лева за поддръжка на пътищата в Благоевград, Кюстендил и Перник

10/08/2023 15:07 0 Коментирай

АПИ обяви седем обществени поръчки за избор на изпълнители за поддържане на републиканската пътна мрежа за година и половина.

Те са на обща прогнозна стойност 849 456 480 лева, но без ДДС. Всяка от обществените поръчки се възлага въз основа на икономически най-изгодната оферта с оглед защита на публичния ресурс. Икономически най-изгодната оферта се определя въз основа на критерий за възлагане „най-ниска цена“ съгласно ЗОП. В документацията е определен обхватът на възможните възлагания в рамките на зимното, текущото и превантивното поддържане, както и извършването на ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации.

До 7 септември е срокът за подаване на офертите в обществените поръчки. Първата обществена поръчка е за поддръжката на републиканските пътища в Югозападен район. Тя е с 4 обособени позиции за областите Благоевград, Кюстендил, Перник и София. Прогнозна стойност на поръчката е 137 868 800 лева, също без ДДС.

Във втората обществена поръчка за поддържането на републиканката пътна мрежа в Северен централен район. Четирите обособени позиции са за областите Габрово, Разград, Русе, Силистра. Индикативната стойност на поръчката е 79 213 500 лв. без ДДС.

Третата обществена поръчка е за поддържане на републиканските пътища на територията на Северозападен район, в който са областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч и Плевен. Поръчката е с 5 обособени позиции за отделните области, а прогнозна стойност е 123 046 520 лв. без ДДС.

В четвъртата обществена поръчка е включено поддържане на републиканските пътища в Североизточен район. Тя е с 4 обособени позиции: област Варна, област Добрич, област Търговище и област Шумен. Индикативната стойност на поръчката е 94 953 800 лв. без ДДС.

Петата обществена поръчка е за поддържането на републиканските пътища в Югоизточен район, в който са областите: Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол. Прогнозна стойност на поръчката е 105 497 310 лв. без ДДС.

В шестата обществена поръчка е за поддържането на републиканската пътна мрежа в Южен централен район, тя е с 5 обособени позиции за областите Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян и за Хасково. Индикативната стойност на поръчката е 141 339 050 лв. без ДДС.

Седмата обществена поръчка е за поддръжката на автомагистралите в страната, Прогнозна стойност на поръчката е 167 537 500 лв. без ДДС.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook