15 години затвор за свиреп убиец

27/05/2021 17:06 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Пратиха в затвора за 15 години възрастен убиец. Той е наказан за отнет живот на съселянин и за незаконно оръжие. 72-годишния П. М. ще лежи при първоначален строг режим в килията.

Осъденият живеел сам в имота си в махала "Ракитов дол" на трънското село Горочевци. Занимавал се със животновъдство. Поддържал контакти със съседа си Р. Р. Двамата често пиели алкохол, спорели и се карали. Въпреки това продължавали да се събират.

В деня на убийството, отишъл при него и го обвинил, че иска да го отрови с ракия. Въпреки това вечерта отново били заедно в дома на Р. и си прекарвали времето както обикновено. В един момент М. излязъл, за да вземе ловно оръжие. Върнал се с насочена към съседа си пушка, докато онзи разговарял по телефона с техен общ познат.

П. М. възпроизвел три изстрела – в областта на корема, в гръдния кош и в главата на Р.Р. След като се уверил, че го е убил, натоварил трупа в автомобила на пострадалия и го откарал в местността Маринов дол, където го изхвърлил. На място оставил и автомобила и пеш се върнал в къщата на Р. Заличил следите от кръв по пода в стаята и по бетоновата площадка, където обикновено съседът му паркирал колата. Измил пода и в собствената си къща, а пушката изхвърлил в камион, извозващ дървен материал.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook