1611 са с COVID-19

03/05/2020 10:11 0 Коментирай

Втори лекар е починал от коронавирус, информираха от Националния оперативен щаб.

Потвърдените случаи вече са 1611. Нови 23-ма са регистрирани в България за изминалото денонощие, обяви секретарят Димо Димов.

Един от случаите е в Благоевград, 6 са в София, Видин-8, Сливен-3, Пловдив, Пазарджик, Плевен, Ямбол – 1. Има два случая на деца във Видин на 10 и 11 година. Двама са заразени от медицинския персонал, те са от Пирогов.

Излекувани са 21 случая. 

Има още един починал лекар от Александровска болница. “Колегата работи в Центъра за спешна медицинска помощ. Бил е констатиран с коронавирусна инфекция, след което е изписан с отрицателни резултати и към момента на приемането в изключително тежко състояние, е настъпил летален изход. Повече подробности ще бъдат дадени в рамките на настоящия ден", каза Димо Димов.

"Националният оперативен щаб никога не е бил разформирован, а работи", заяви премиерът Бойко Борисов.

„Всяка сутрин щабът е при мен горе в 7 часа, всяко нещо се обсъжда по стотици пъти и едва тогава слизат тук да говорят“, каза министър председателят. „От 2 седмици щабът ме умолява да се спре гаврата с тях. Една част идват буквално да се заяждат с тях“, каза Борисов, визирайки ежедневните брифинги, тяхното ограничаване вчера, когато Венцислав Мутафчийски не се появи, и последвалите реакции в медии и социални мрежи.

„Това е изключително некоректно отразяване, че щабът е спрял работа, че трябвало "последно сбогом". Това абсолютно не отговаря на истината. И най-малкото обезсмисля нашите усилия.“, каза от своя страна Мутафчийски.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook