18 години затвор за убиец

02/06/2020 16:15 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Лишиха от свобода за 18 години възрастен мъж, убил своя зет. Димитър Галев ще изтърпи наказанието при първоначален строг режим.

Кървавият инцидент стана преди около две години в Белица. Тогава 64-годишният Димитър отнел живота на зет си Михаил Илинов. Ненесъл му тежки прободно-порезни рани с нож и той издъхнал в ръцете на съпругата си.

Отношенията между Димитър Галев и Михаил били влошени от дълго време, припомнят от прокуратурата в Благоевград. Той системно малтретирал и своята жена. Михаил Защитавал тъщата си постоянно. В злополучната за него нощ Димитър биел съпругата си. 40-годишният Илинов се притекъл на помощ, но свирепият Галев го посрещнал с кухненския нож. Ранил го в областта на шията.

Притискайки с ръка кървящата рана, пострадалият си тръгнал от местопроизшествието, но на път за дома си паднал. Съпругата му се опитала да му помогне. Свидетели на инцидента подали сигнал на телефон 112. От заключението на назначената в хода на досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза е видно, че смъртта се дължи на остра кръвозагуба, причинена от прободно-порезно нараняване на шията. Именно то довело до прекъсване и кръвоизлив от жизнено важни, големи кръвоносни съдове.

Изпратените на място полицейски служители намерили Димитър Галев да се укрива в плевнята и го задържали.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook