2,9 милиона лева за ремонт на пътен участък в Симитли

26/07/2023 17:41 2 Коментирай

Договор за ремонт на важен път подписа кметът на Симитли Апостол Апостолов в Държавен фонд "Земеделие". С 2 812 578 лева ще се рехабилитира трасето от началото на града до железопътната гара, което е основно за връзка с населените места в общината. Участъкът е 2,4 километра.

Асфалтовата настилка в лошо експлоатационно състояние. Ширината е 7,50 метра. Поради нарушеното отводняване повърхностните води се задържат по уличното платно, което води до допълнително разрушаване на пътната настилка. Срокът за изпълнение е 30 месеца. Реализацията на инвестиционния проект ще удовлетвори нуждите от качествен, сигурен и комфортен транспорт, както и ще намали времето за пътуване и ще осигури по-добър и бърз достъп да крайните дестинации за деца, ученици, икономически активни лица, земеделски стопани, предприемачи, инвеститори, служители, туристи и други ползватели на транспортни услуги на територията на Симитли и околните села.

Напиши коментар

Коментари

  1. Симитли -
    Отново ремонт на улица без дупки! Този краде яко и община и държава. Как дават пари за такова нещо просто не ми е ясно. Идат избори, трябват му пари
  2. Павел -
    Сега и килими да постелят-има и за джобни даже!

Социално

новини благоевград facebook