25 души с коронавирус в Гоцеделчевско, 11 са в болница

10/05/2020 16:14 0 Коментирай

Прави се реорганизация в гоцеделчевската болница заради коронавируса.

Към момента няма криза с легловата база за лечение на заразени пациенти. От управата на общинската болница информираха, че през последните два дни са настанени 11 души. Те са предимно от огнището на коронавирус в село Осина. Състоянието им не е тежко.

Както вече информирахме, от Националния оперативен щаб обявиха тази сутрин, че може да се наложи карантина в Осина, но такива мерки от РЗИ-Благоевград до този час не са предприети. От здравната инспекция заявиха, че огнището се следи стриктно.

В Осина заболелите са 20 души, сред които и деца. Има петима техни роднини, които са от съседно село, но са контактували с вирусоносителите. 

Ако броят на заразените нарасне, от болницата в Гоце Делчев имат намерение да мобилизират медицинските сестри от общинските училища. Припомняме, положителните проби в Осина са констатирани след завръщане преди три седмици на онкоболна жена от селото след лечение в столичната болница „Свети Иван Рилски“, която е починала. Тя е заразила медицинска сестра от селото, която е настанена в МБАЛ-Гоце Делчев в добро състояние.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook