4 милиарда от Европа за чист въздух, биоразнообразие и образование

06/04/2023 16:05 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Областният информационен център в Благоевград обяви процедурите за усвояване на близо 2 милиарда лева през настоящата година.

Те са по програма "Развитие на регионите". През есента се очаква да бъдат отворени "Интегрирано градско развитие“ и "Интегрирано териториално развитие на регионите". В програма за околната среда заложените средства са също около 2 милиарда лева. Те ще бъдат насочени към подобряване на ВиК инфраструктурата, качеството на атмосферния въздух, управление на отпадъците и опазване на биоразнообразието.

Всеки момент се очаква Министерството на иновациите и растежа да отвори за кандидатстване първата процедура по програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“. Касае разработванена иновации в микро, малки и средни предприятия и е с бюджет от 127 млн. лева и ще бъде последвана от процедура за внедряване на разработените иновации. През септември пък малки и средни предприятия, семейни фирми, компании от творческите индустрии и занаятите ще могат да кандидатстват с проекти за подобряване на производствения си капацитет.

Специално внимание беше обърнато и на индикативната програма на Програма „Образование“. Две от предвидените за тази година седем процедури ще бъдат с конкурентен подбор на проекти.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook