4 сценария за учебната година

18/08/2021 13:07 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

МОН подготви четири сценария за предстоящата учебна година в условията на Ковид криза.

Към дистанционно обучение преминават първо учениците от 8 до 12 клас. Най-малките деца ще учат онлайн само при крайна необходимост. В червения сценарий училищата работят по график за преминаване към дистанционно обучение. Ако 14 дневната заболеваемост надхвърли 500 на 100 000, всички ученици преминават към дистанционно обучение, това обяви в НС министър Николай Денков.

Той увери, че образователните институции ще бъдат затваряни само при крайна необходимост, а именно – когато страната влезе в тъмночервената зона. Ако България е в жълтата или оранжевата зона, институциите ще продължават да работят. При карантиниране на ученик, негов учител поема обучението му в електронна среда.

"Наша основна цел е осигуряването на максимално дълго присъствено обучение. Документът е изпратен за съгласуване в МЗ. По желание на родителите на ученик, може да се премине към дистанционно обучение в рамките на 30 дни, но в този случай разходите за това се поемат от родителите", каза Денков. Той увери, че детските градини ще се затварят само в крайни случаи.

Министерството ще осигури необходимите дигитални средства. Миналата седмица беше обявена обществена поръчка за таблети. Работим за достъп на всички ученици до интернет“, обяви министърът.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook