55 души са дадени на съд за бягство от карантина

21/03/2020 18:39 0 Коментирай

Инспектираха дейността на полицаите на изградените контролно-пропускателни пунктове в Югозапада.

Директорът на ГД "Национална полиция" Христо Терзийски обяви в Кюстендил, че предстои откриването на нови КПП-та във връзка с  противоепидемичните мерки.

Той бе на пункта при кюстендилското село Пиперков чифлик заедно с директора на полицията в Кюстендил Елиан Стамболийски.

"В момента колегите действат превантивно, с цел информиране на хората, за това, че движението трябва да бъде само по неотложност. Главният комисар посочи, че докладите от цялата страната към момента сочат, че 99 процента от гражданите са съгласни с предприетите мерки и ги спазват. "Интересуват се и кога пътуването е разрешено. До този момент имаме пълно съдействие от гражданите", каза Терзийски. Той уточни още, че всички областни градове са обезпечени с контролни пунктове.

В района на Кюстендил не се допуска струпване на повече хора на обществени открити места и такива за отдих. Полицейски патрули предупреждават гражданите и разясняват правилата, има изградените КПП на вход-изход в градовете в областта, заяви Елиан Стамболийски.

55 досъдебни производства за нарушаване на карантината са образувани в страната, съобщи главен комисар Христо Терзийски

Образувани са и немалко производства по отношение на разпространение на невярна информация, свързана със здравето на гражданите.

"В момента колегите работят по над 70 преписки, възложени от прокуратурата, срещу лица, нарушаващи предписанията за карантина", каза Терзийски.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook