6 дела в Кюстендил за купуване на гласове

09/07/2021 16:17 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Шест са досъдебните прозводства в Кюстендил за изборна търговия. В Районна прокуратура разследват полицейските преписки, пътвърдиха от държавното обвинение в града.

По друга преписка е направен отказ от образуване на наказателно дело. Касае доклад на полицията и служебния вътрешен министър за организиране на група македонски граждани за осъществяване на вот в Кюстендил за кандидат-депутати.

Припомняме, преди седмица Бойко Рашков намекна, че в аферата са замесени бившият министър Христо Терзийски и ексгубернатора на Кюстендил. Последва остро противопоставяне от страна на Терзийски, който е водач на листата на ГЕРБ за следващ парламент.

"Прави впечатление това, че в сравнение до 4 април, наблюдаваме сравнително засилена активност на МВР. Тези дейности, в сравнение с предходните избори има много по-. Вероятна причина е, че Терзийски и Маринов са кандидати за депутати от листите на ГЕРБ. Те никога няма да разкрият престъпления, които са свързани с ГЕРБ", коментира днес Бойко Рашков на отчет пред медиите.

"До 4 април в страната има около 1000 подадени сигнала за извършени престъпления за купуване на гласове, но са образувани досъдебни производства, които могат да бъдат изброени на едната ми ръка", гневи се Рашков.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook