8 души са изолирани в Благоевград

20/03/2020 17:33 0 Коментирай

Под карантина, но в домашни условия, са 8 души в Благоевград, съобщи кметът Румен Томов. 

78-годишният британец, който бе заразен в Банско, е в добро състояние. Скоро ще бъде изписан от болницата в Благоевград, обяви Томов.

Кризисният щаб в областния център издаде заповед всички, които пристигат от чужбина да бъдат проверявани и да спазват карантина.

Забранява се движението на каруци по улиците на Благоевград, както и влизането на хора без предпазни маски на закрито. На таксиметровите шофьори се забранява да качват клиенти без маски, а след всеки клиент са длъжни да дезинфекцират автомобилите.

Дезинфектанти и защитни маски се предоставят на входа на община Благоевград за всички граждани, които нямат.

Кризисният щаб заседава днес. Присъстваха районният прокурор Борислав Ковачки и обвинителят Елица Калпачка. 
По време на заседанието са набелязани конкретни действия във връзка с епидемичната обстановка, свързана с разпространението на коронавирус.

От днес влизат в сила нови разпоредби.

Забранява се нерегламентираното спиране на пътнически автобуси на територията на община Благоевград.

Координират се действията, като РЗИ уведомява ОД на МВР-Благоевград, за пристигащите от чужбина международни автобусни превози, представят се данни за автобуса, час на пристигане и телефон за контакт с водачите.

Забранява се ползването на кафе автомати и вендиг машини, разположени на открито. Тези, които са в закрити обекти, да бъдат дезинфекцирани от собствениците на обекта.

Два пъти всяка седмица ще заседава Кризисния щаб на община Благоевград по време на обявеното извънредно положение в страната. Следващото заседание е насрочено за 24 март.

 

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook