8500 служители отпадат от системата на МВР

03/05/2022 17:34 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

8500 служители ще излязат от системата на МВР заради предстояща реформа. Предвиждат се две основни промени - извеждане на службата за противопожарна охрана от силовото ведомство и усъвършенстване на структурата на МВР.

Предстои оптимизацията на кадрите, ще има и промени в конкретни структури, обяви вътрешният министър Бойко Рашков след среща със синдикалните организации на служителите в министерството.

Рашков обясни, че някои административни структури в МВР са доста обременени кадрово. Той отбеляза, че някои административни структури в МВР са доста обременени кадрово.

Министър Рашков припомни думите на синдикатите относно пирамидалната структура на МВР. „Синдикатите имат възможност да дадат свои предложения относно структурните промени, които ще направим“, подчерта той. Промените ще засегнат районните управления на МВР.

„Най-важното е да се оптимизират така структурите, че те да станат по-гъвкави. В измененията, които предвиждаме, няма да допуснем да отслабим МВР, така че да не може то да отговори на някои събития, като бежанската криза, увери Рашков, цитиран от novini.bg. Предвижда се увеличение на заплатите.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook