АС - Благоевград потвърди глоби на общински съветници

05/06/2022 09:54 2 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Административни магистрати в Благоевград обявиха решенията си спрямо санкционирани от Антикорупционната комисия общински съветници. Жалбите им срещу наложени глоби за конфликт на интереси са отхвърлени.

Парламентаристът от БСП Бисер Стойчев ще обжалва във Върховен административен съд финансовата си санкция от 5000 лева. Същото ще направи и Валентина Шаркова, която е с глоба от 10 000 лева и отнемане в полза на държавата на 100 466 лева, постановена от бившия вече шеф на Комисията Сотир Цацаров.

Шаркова е наказана за гласуване в полза на работодателя си при определяне размера на концесионната такса на мола в Благоевград, чийто съдържател е Георги Тозев. Установена е дългосрочната връзка работодател – служител (над 15 г.) със собствениците на същото дружество, а трудовите правоотношения са прекратени едва на 8 март. Доказаните икономически зависимости пораждат съмнения в безпристрастното и обективно изпълнение на служебните й задължения като общински съветник. С участието си в гласуването за освобождаване от концесионни такси, Шаркова е упражнила правомощието си по начин, който да благоприятства фирмата за постигане на по-добър финансов резултат и евентуално да способства за разпределение на бъдеща печалба.

Червеният съветник Бисер Стойчев също е в доказан конфликт на интереси, сочат административните съдии. Той е гласувал за изготвяне на ПУП на място, собственост на съпругата му, с цел инвестиционни намерения.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Браво -
    Браво на съда и на Дончо дето ги даде за разследване!!!!
  2. Хаха -
    Грозния с измама взе тези терени но всичко се връща на този свят .Крадец

Социално

новини благоевград facebook