Административно наказание за учителка, скубала ученичка

18/11/2020 18:16 1 Коментирай

Учителката от разложкото село Горно Драглище Райка Калоянова няма да бъде отстранена от работа. Около това решение се обединиха в училището днес.

Предстои Калоянова да получи административна санкция. Райка Калоянова взриви обществено недоволство след публикуван клип в социалната мрежа как дърпа за косите седмокласничка заради повредена врата на класната стая. Веднага от РУО-Благоевград и Агенцията за закрила на детето назначиха проверка.

Междувременно започнаха подписки в подкрепа на Калоянова и такава, с която се настоява учителката да бъде уволнена за малтретиране на момичето от ромски произход.

Според директора Бойчо Пукнев и останалите педагози в Горно Драглище, ученичката е с буен нрав и неведнъж е имала провинения. Малтретирането на ученичката е станало преди месец. Тогава девойката е блъскала вратата на кабинета и тя се повредила, но няма документирано нарушение в училището.

Днес от Община - Разлог обявиха, че ще изпратят психолог, който да работи почасово с учениците.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Баненин -
    По-належащо е Община Разлог да изпрати психолог при учениците от с. Баня, чиято учителка почина от Ковид. Вече седмица ще мине, а нямат никаква психологическа подкрепа.

Социално

новини благоевград facebook