Адвокат обвини АС- Благоевград в некомпетентност

01/08/2021 15:21 1 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Правозащитник остро критикува решение на Административен съд-Благоевград по дело за отговорността на държавата за вреди, причинени на граждани.

Адвокат Любомир Георгиев атакува пред ВАС определение за неразглеждане на казуса с кметицата на петричкото село Коларово Величка Спасова.

Преди дни административните магистрати в Благоевград спряха дело на кметица срещу ЦИК. Тя настоява да получи над 17 000 лева обезщетение заради отстраняването й от поста с решение на ОИК-Петрич заради проблем с еднолична фирма. Спасова обаче спечели делото във ВАС и бе възстановена на кметския пост в Коларово. Заради това, поиска да бъде обезщетена и насочи иск към Централната избирателна комисия.

"Некомпетентност на съда в Благоевград е прекратяване на делото. Как е възможно производството да започне, да се събират доказателства по него и месеци по-късно да се произнесеш, че е трябвало да се разгледа в рамките на гражданско производство. В кой момент съдийката прозря това по казуса", пита адвокат Георгиев.

Любомир Георгиев атакува веднага решението на съдия Стоянка Пишиева-Сахатчиева пред върховните магистрати.

"Парадоксално е, че по време на делото в Благоевград юрисконсултът на ЦИК оспори иска само по основание и размер, а участващият по делото прокурор от Окръжна прокуратура даде мотивирано заключение за основателност на исковата молба", коментира гневно Любомир Георгиев. АС-Благоевград обаче прекрати делото. 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. естествено -
    Тези дела са в другия съд! Губиш си времето във ВАС!

Социално

новини благоевград facebook