Адвокат с важен съвет към спипаните с алкохол и дрога водачи

13/08/2023 09:55 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Един от най-известните правозащитници в Пиринско посъветва шофьорите, проверявани за алкохол и дрога на пътя. Адвокат Иван Чолаков от Благоевградската колегия е категоричен, че отнемането на автомобили за едно от двете провинения на водачите, е чист рекет от страна на държавата.

"Да принуждаваш хората да ти предадат автомобила си с "протокол за доброволно предаване", когато на практика го изземваш, е също толкова незаконно, колкото и да караш пил. Никога не подписвайте "протокол за доброволно предаване" когато всъщност полицията ви отнема ваша собственост принудително, независимо колко дълго полицаите ви убеждават, че това е "във ваш интерес", заяви Иван Чолаков. 

Дългогодишен полицай от Благоевград, който не желае публичност, също смята, че отнемането на колите е недомислица. Той самият изпитва чувство на вина, когато трябва да направи този акт, гласуван от законотворците. Междувременно униформените конфискуват масово автомобили в Югозапада. Започна се от Кюстендил, където има най-много. Следва Благоевград. През вчерашния ден на територията на страната са отнети 19 коли, в това число и ТИР, сочат от МВР.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook