Африканец и петричанин подсилиха "Беласица"

11/02/2023 13:40 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Ръководството на ОФК "Беласица" - Петрич привлече нови играчи. В отбора влязоха африканец и възпитаник на петричката футболна школа.

Атакуващият полузащитник Аксел Талонса е на 18 години и идва от елитния Кот Дивоарски отбор Лис Сасандра. "За краткия ми престой в Петрич разбрах от съотборници и хора от града, какво означава "Беласица" за града. Местния патриотизъм витае във въздуха. Нямам търпение да облека бяло-червената фланелка на отбора и да зарадвам хилядите привърженици с добри игри. Само Бела", изригна Талонса в страницата на отбора.

"Много силен физически футболист, с изключителна мускулатура. Дано и с техниката да е на ти. Поздрави към Георги Петров и треньора за добрия подбор на футболисти", коментира известният лекар Христо Мазнейков.

В Бела пристигна и вътрешният полузащитник Георги Шаламанов Тренков. Той е родом от Петрич и още в ранна детска възраст започва футболната си кариера на родния град. От 7-годишен тренира в Беласица, като през различни периоди от юношеската си възраст е играл последователно в отборите на "Витоша", ЦСКА и "Пирин"-Благоевград. Георги се завърна при Комитите от отбора на "Струмска слава"- Радомир.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook