Акция на екоинспектори и полицаи

18/09/2022 12:41 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Извършена е извънредна проверка в обект на дружеството "Гес Трейдинг". Участвали са и полицейски служители.

Екоинспекторите са реагирали на сигнал за задушлива миризма в района на село Червена могила край Радомир, информираха от пресцентърана РИОСВ-София.

"Екоинспекцията и служители от Областната дирекция на полицията в Перник са извършиха обход на производствената площадка. Установена е неприятна миризма, като е констатирано, че инсталацията за преработка на въглища не работи, но има видими следи, което предполага извършване на дейност. След констатирани предходни нарушения на екологичното законодателство, на 20.07.2022 г. на дружеството е наложена принудителна административна мярка за пломбиране на инсталацията за сушене на въглища, с която дейностите по експлоатация на инсталацията са прекратени. От целостта на инсталацията е видно, че в момента не се извършват ремонтни дейности на същата", се сочи в съобщението.

За констатираните нарушения от страна на РИОСВ – София ще бъдат предприети административнонаказателни мерки..

Припомняме, през месец юли РИОСВ – София наложи принудителна административна мярка на „Гес Трейдинг“ ЕООД и спря дейностите по експлоатация на незаконна инсталация за преработка на въглища в землището на Червена могила. Преработката на въглища представлява ,,инвестиционно предложение” по смисъла на ЗООС и подлежи на процедура по преценяване на необходимостта от извършване на оценка на въздействието върху околната среда. Дружеството не е провело горецитираната процедура по реда на Глава VI от ЗООС, което представлява административно нарушение, за което е изпратена покана за съставяне на акт.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook