Акция на полицаите от Дупница, Кюстендил и Радомир

03/04/2024 14:41 0 Коментирай

След нощно издирване са арестували трима похитители. Отвлекли са младеж от района на Бобов дол. Двама от тях са дупничани, информираха от полицията. Преди да го качат в автомобил го пребили жестоко. Изоставили след мъчението 18-годишния в покрайнините на Бобов дол. Арестуваните са на 19, 20 и 44 години. Предали са ги на прокурор.

Дупнишки полицаи са задържали 30-годишен водач на „Сеат“. Спрели го за хпроверка на улица "Саморанска“ в града. Дрегерът е отчел 2.63 промила алкохол в издишания въздух. Колата му ще бъде отнета, а нарушителят отива на съд по бързата процедура.

Досъдебно производство за незаконен добив на дърва е започнато от служители на управлението в Радомир. В село Дрен автопартрул проверил товарен автомобил „ЩАЕР“ с водач 54-годишен радомирец. Мъжът не представил свидетелство за правоуправление, а превозваната от него дървесина не била маркиран и липсвал превозен билет. Уведомени били служители от „Регионална дирекция по горите“ – Кюстендил. Автомобилът с натоварената в него 10 кубика дървесина от бял бор са били иззети. На шофьора е съставен акт по Закона за движение по пътищата, за управление на автомобил без книжка, а по случая е образувано досъдебно производство по чл. 235, ал. 1 от Наказателния кодекс. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години и глоба от 1 000 до 20 000 лева. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook