Акция на полицаите в Петрич

22/07/2024 16:02 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

При съвместни действия на полицейски служители в Петрич и "Автомобилна администрация" - Благоевград, са спипали нелегални превозвачи. Единият управлявал незаконно автомобил "Дачия Сандеро" по пътя към село Беласица. Той е 40-годищен петричанин.

Вторият таксиджия е на 20 години. Той е от петричкото село митино, съобщиха от полицията. Автожмобилът "Шкода Фабия“ бил използван като такси.

Проверяващите са установили, че в автомобилите се извършва нерегламентиран обществен превоз срещу заплащане на по един пътник във всеки автомобил, без водачите да притежават удостоверение за регистрация за извършване на таксиметров превоз на пътници. За случаите е уведомена петричката прокуратура и са образувани досъдебни производства.

На улица „Здравец“ в Петрич е възникнал скандал, по време на който 43-годишен мъж от града е ударил с твърд предмет в областта на главата 36-годишна жена. За да я предпази, друг 46-годишен петричанин му е отнел предмета и с него му нанесъл удар по главата. Насилникът е пострадал с фрактура на фронтална кост и епидурален хематом. Съгражданинът му е бил задържан със заповед за денонощие. 

Също в Петрич, полицаите са щракнали белезниците на 44-годишен от града. Той е съобщил на телефон 112, че има взривно устройство в ресторант на кандидат за общински съветник. Незабавно пристигналите на място полицейски служители са изведени посетителите и персоналът на ресторанта и е извършена обстойна проверка на помещенията, като взривно устройство не е било установено. "Бомбаджията" ще бъде съден по член 326, ал.1 от НК.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook