Акция "Пешеходец"

16/08/2024 08:08 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Продължава акцията на пътните полицаи "Да спасим пешеходец". Насочена е превантивно спрямо рискови водачи и неправилно пресичащи пътните платна хора.

Само за три дни са санкционирани 62 пешеходци в района на Перник. Глобата е по 50 лева, отчетоха от областната дирекция на МВР. Едновременно с тях са наказани и 82 шофьори, отнели предимството на гражданите.

Действията на полицаите са разпоредени от директора на ОДМВР – Перник старши комисар Милчо Милчов. От страна на пешеходците са установени 62 нарушения – 2 за неспазване на светлинни сигнали на светофара, 3 за внезапно навлизане на пътното платно и 57 за пресичане на платното за движение извън определените за целта места. За отнемане на предимство на пешеходци ще бъдат глобени 8 шофьори и 74 за спиране, престой и паркиране в кръстовище и на пешеходни пътеки.

През периода са проверени общо 720 моторни превозни средства и 943 шофьори и пътници. За други нарушения са санкционирани 290 шофьори – управление без колани, рискови маневри на пътното платно, след употреба на алкохол и наркотични вещества, превишена и несъобразена скорост.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook