Акция срещу търговци на плодове и зеленчуци

03/09/2020 07:32 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Разпоредиха спецализирани проверки на пазари и открити търговски обекти. При установяване на нарушения, ще бъдат предприети съответстващите по закон административно наказателни санкции. 

Акцията е на инспекторите от Държавна агенция за метрологичен и технически надзор. Проверките ще продължат до края на месец октомври. Предвид опасността от заразяване с COVID 19, служителите на ДАМТН ще използват необходимите за работа „на първа линия“ лични предпазни средства.

По време на кампанията ще се осъществи метрологичен надзор на търговците за спазване на задълженията им по Закона за измерванията, в качеството им на лица, които използват везни с цел осъществяване на търговски плащания.

Инспекторите на ГД МН ще проверяват използваните от търговците везни за съответствието им със законовите изисквания. Съгласно действащото законодателство, тези везни трябва да са от одобрен тип или с оценено съответствие и ежегодно да се подлагат на проверка. Същите трябва да са технически изправни и да се използват правилно и по предназначение.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook