Активен вот за селски управници

05/11/2023 10:20 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Полицаите в Пиринско охраняват 365 секции на днешния баложаж за кмет. Провежда се втори тур в Благоевград, Петрич, Сандански, Разлог и в още 34 села в тези общини.

Избирателната активност към 9.00 часа е близо 5 процента, сочат от Комисиите, провеждащи изборите. Най-висока е активността на имащите право на вот в Разложко. Там балотажът е между Красимир Герчев и Венцислав Гърменов. Активно упражняват вот в селата.

В село Места край Банско вече има избран кмет. Там Георги Тосков остана сам, тъй като опонентката му Елена Байракова се отказа на 3 ноември.

В Благоевград един срещу друг се изправят независимият кандидат, подкрепен от ГЕРБ Илко Стоянов и кандидатът на ПП-ДБ Методи Байкушев. 141 са секциите за гласуване на територията на Община Благоевград, като в 120 от тях гласуването се осъществява с бюлетини и машини. Имащите право на глас са над 63 хиляди души.

В Петрич се състезават Димитър Бръчков от ГЕРБ и Стоян Руйков от СБОР. Изборните секции са 92, като в 67 от тях има и машини. Имащите право на глас са близо 45 хиляди души. Избори за управници има в селата Коларово, Ключ, Кулата, Габрене, Кавракирово, Михнево.

В Сандански на балотаж за кмет Атанас Стоянов и Стоян Стоев. Броят на избирателите е около 33 500. Гласуването се извършва в 71 секции. В 49 от тях гласуването е с машини и с хартиени бюлетини.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook