Актуализираха бюджета без ИТН

08/06/2022 14:08 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Актуализираха държавния бюджет в МС. Предстои внасянето му в Народното събрание. Промените бяха направени днес, въпреки напускането на министрите от ИТН Гроздан Караджов, Теодора Генчовска и Радостин Василев. Четвъртият министър от квотата на ИТН – на енергетиката Александър Николова, не е присъствал на заседанието. Неговият заместник е останал. От партията на Слави Трифонов все още не съобщават официално причината за бойкота, но при всички случаи е свързан с пари за определени ведомство.

Външният министър Теодора Генчовска настояла за пари за увеличение на заплатите на служителите, а след нея регионалният Караджов е претендирал за финансиране на важни пътни проекти.

Отказали са вицепремиерът Асен Василев и премиерът Кирил Петков.

Междувременно Станислав Балабанов от ИТН заяви неформално пред журналистите в парламента, че на този етап няма да коментира официално, преди да има решение и отговор. Неофициално сподели, че в бюджета няма никакви средства за пътища и е поднесен под масата. Подчерта, че  допълнителни 2 милиарда лева за пътищата са им били обещани при първоначалните обсъждания за актуализацията на бюджета.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook