Американка прави черешова ракия в Гюешево
Американка произвежда черешова ракия и трюфели в Кюстендилско.
Кейси Ангелова развива бизнеса си в Гюешево.
"Това е селото на моя свекър. Гюешево ми харесва, защото тук е много спокойно и приятно. В Америка работих в телевизия върху документални филми и сериали. Бях в шоубизнеса и ми беше много интересно. Имах хубава работа, която харесвах. Проблемът обаче е, че тази индустрия не е за жени с деца”, разказа пред Нова Кейси Ангелова. Кейси споделя, че преди да дойде в България не знае нищо за страната. Кейси има две дъщери. Идва в България, защото смята, че малки момичета трябва да порастват в малък град.
"Сега се занимавам с приготвянето на черешова ракия. Все пак най-известният продукт в Кюстендил са черешите. Идеята започна преди 5 години. Аз и моят съпруг имаме 10 дка черешови градини. През една година имаше много ниска изкупна цена на плода и ние не можахме да продадем черешите. Така решихме с необраните плодове да направим ракия за домашна консумация”, разказа Кейси.
Според американката, избрала да живее в Кюстендилско, колкото повече българи изберат да останат в родината си, толкова по-хубава и богата ще става тя.
Коментари