Ананиев запали свещ в реновирана църква

25/02/2021 15:21 0 Коментирай

Финансовият министър Кирил Ананиев бе на водосвет в реновиран с 560 000 лева храм. Църквата е част от манастирския комплекс "Свети Архангел Михаил". Тя е модернизирана по Програма за селските райони.

Анание и областният управител на Перник Емил Костадинов запалиха свещи за здраве в храма, намиращ се край брезвнишкото село Билинци. По време на посещението на министъра бе даден и символичен старт на изграждането на пътя до Билинския манастир.

"Добавката от 50 лева към пенсиите е гарантирана и за месец април. За изплащането на добавката за един месец от бюджета се заделят 106 000 000 лева", обяви Ананиев. Той подчерта, че правителството е поело ангажимент 50-те лева добавка да се изплащат на пенсионерите до края на извънредната епидемична обстановка, която на този етап е до 30 април.

"Макар че се намираме в изключителна ситуация от гледна тока на пандемията, ако тя продължи, правителството е в своите правомощия да удължи това изплащане. В този момент възрастните хора имат нужда от допълнителна помощ, свързана и с лекарства, и с по-големи трудности в изхранването. Това са хората, това са нашите родители, баби и дядовци, които заслужават. Те са изнесли голяма част от изграждането на държавата и мисля, че това е един добър жест за тях", заяви Ананиев, цитиран от БНР. Според него този жест в никакъв случай не е предизборен. Средствата са предназначени за потребности, които хората имат.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook