Анонимен дари 1 милион лева за студентски стипендии

26/02/2024 18:03 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Анонимен дарител изненада с 1 000 000 лева най-големия ни университет. От сайта на висшето училище посочват, че спазват волята на дарителя и не разкриват името му.

Сдружението на завършилите Стопанския факултет на Софийския университет "Свети Климент Охридски" (FEBA Alumni Club) и Стопанският факултет получиха дарение за стипендии за месечна издръжка на студенти и ученици през следващите 10 години. По волята на дарителя, пожелал анонимност, през всяка от следващите 10 учебни години ще бъдат отпускани", съобщиха от СУ. Парите ще се разпределят по следния начин:

- До 15 стипендии на студенти от Стопански факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", които са със статут на социално слаби и/или са изгубили единия или двамата си родители (Стипендиантска програма „Равен старт“). Минималният среден необходим успех от предходния семестър трябва да бъде над 5.00.

- До 6 стипендии за студенти с минимален успех от предходния семестър над 5.50 (Стипендиантска програма „Високи академични постижения“)

- 10 стипендии за ученици на Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ („Стипендии СМГ“)

- До 5 стипендии за ученици от училища, с които Стопанският факултет на СУ и FEBA Alumni Club имат партньорски отношения („Стипендии ученици“)

FEBA Alumni Club благодари на дарителя за гласуваното доверие и се ангажира да следва стриктно волята му.

Преди да получи настоящото най-голямото единично дарение в историята си, FEBA Alumni Club е получавал многобройни дарения за студентски и кандидатстудентски стипендии, литература, техника, оборудване и подобрение на учебната база на Стопанския факултет.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook