Аптекар продава дрога, ракия и цигари

15/06/2020 15:17 0 Коментирай

Предадоха на съд собственик на аптека за незаконна продажба на лекарства и наркотични вещества. 

В. В. е обвинен за разпространение и държане на акцизни стоки без бандерол, незаконно държане на високорискови наркотични вещества, производство на алкохолни напитки, държане на предмети, предназначени за изграждане на съоръжение за производство на алкохол. 56-годишният е управител на търговско дружество, стопанисващо аптека в Кюстендил, разкриха от прокуратурата.

Фирмата не притежавала лицензия за търговия на дребно с лекарствени продукти, съдържащи наркотични вещества и прекурсори. Не му било издавано и разрешение за дейности с наркотични вещества по реда на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. Наред с това, нито той като физическо лице, нито управляваното от него дружество, нямали удостоверения за регистрация на специализиран малък обект за дестилиране на алкохол.

Освен търговия с лекарствени средства, фармацевтът осъществявал и други - държане с цел разпространение, както и разпространение, на алкохол, тютюневи изделия и лекарствени средства. С тях търгувал на различни места - в община Земен, община Кюстендил, както и в самия град.

Продавал също парфюмерия и перилни препарати.

За целта обвиняемият се придвижвал с автомобил, с който извозвал стоките до клиентите си, срещал се с лица, които идвали да ги закупуват, в дома си в с. Жиленци, местността „При къщи”.

В. В. обитавал имот, включващ двор, двуетажна къща и прилежащи постройки с навес. Той успял да изгради доверени отношения с много лица от различни населени места. С някои от тях се познавал от години, поддържал приятелски отношения, имали договорки за покупко-продажба на цигари и алкохол. Предлагал им и продавал тези стоки както за лична употреба, така и за зареждане на търговски обекти. Предаването им ставало след предварителна уговорка. При комуникация по телефон помежду им, с цел да не бъде установена противоправната дейност на обвиняемия, използвали завоалирани изрази и думи. Цигарите наричали „билки“, „пепси“, „петица“, а алкохол - „водичка“.

Разпространил на 89 души 2620 кутии с цигари от различни търговски марки и 55 литра алкохол - гроздова ракия. Общата им стойност възлиза на 25 343 лева.

В село Жиленци, в ползвана от него къща и в лек автомобил, В. В. държал рискови наркотични вещества - таблетки „Ривотрил клоназепам“, „Лексилиум бромазепам, „Диазепам”, „Ксанакс алпразолам“, „Лексилиум бромазепам“.

За тях той нямал надлежно разрешение, съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. Освен това там били открити и акцизни стоки без български бандерол на стойност 4 047 лева. В същия имот обвиняемият държал предмети и технически съоръжения, предназначени за изграждане на съоръжение за производство на алкохол - метален казан, цилиндър с поставена във вътрешността му метална тръба във формата на спирала и други.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook