Аптекар продава ракия, цигари и наркотични вещества

10/09/2020 16:15 0 Коментирай

Осъдиха фармацевт за пласиране на наркотични вещества, цигари и алкохол.

Подсъдимият В. В. призна вина и подписа споразумение с прокуратурата. Магистратите постановиха 3 години лишаване от свобода условно и глоба в размер на 25 343 лева.

В. В. е от Кюстендил. Той има аптека в града и в Земен. Продавал в нея алкохол, контрабандни цигари, диазепам, ксанакс, лексилиум и ривотрол.

В обекта му в Кюстендил полицаите понфискувал близо 3000 кутии македонски цигари.

В. В. обитавал имот, включващ двор, двуетажна къща и прилежащи постройки с навес. Той успял да изгради доверени отношения с много лица от различни населени места. С някои от тях се познавал от години, поддържал приятелски отношения, имали договорки за покупко-продажба на цигари и алкохол. Предлагал им и продавал тези стоки както за лична употреба, така и за зареждане на търговски обекти. Предаването им ставало след предварителна уговорка. При комуникация по телефон помежду им, с цел да не бъде установена противоправната дейност на обвиняемия, използвали завоалирани изрази и думи. Цигарите наричали „билки“, „пепси“, „петица“, а алкохол - „водичка“.

Разпространил на 89 души 2620 кутии с цигари от различни търговски марки и 55 литра алкохол - гроздова ракия. Общата им стойност възлиза на 25 343 лева.

В село Жиленци, в ползвана от него къща и в лек автомобил, В. В. държал рискови наркотични вещества - таблетки за сън и успокоителни.

За тях той нямал надлежно разрешение, съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. Освен това там били открити и акцизни стоки без български бандерол на стойност 4047 лева.

В същия имот обвиняемият държал предмети и технически съоръжения, предназначени за изграждане на съоръжение за производство на алкохол - метален казан, цилиндър с поставена във вътрешността му метална тръба във формата на спирала и други.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook