Арестуваха лихвари, наркодилър и търговец на цигари

02/03/2022 10:25 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Трима са арестувани по време на специализирана операция срещу лихвари и фирми за бързи кредити. Сред тях е и 46-годишна жена. Съучастниците й са на 37 и 45 години. В акцията са участвали полицаи от Дупница, Кюстендил и Перник. Имената на обвиняемите не се съобщават официално от полицията.

Работещи в съседни сгради информират, че в Дупница е ударен офис за бързи кредити на един от приближените до издирваните Братя Галеви - Апостол Чакалов - Тоци. Сред задържаните е негов служител Мартин Гаврилов. Той е от дупнишкото село Пиперево.

Извършени множество процесуални действия в кредитни институции, частни жилища кредитно-спестовни кооперации, автомобили на територията на Дупница. Иззети са множество вещи и документи, имащи отношение към извършена принуда към граждани на Кюстендилска област. Задържани са с полицейски заповеди. Очаква се прокуратурата да поиска пред съда постоянни арести.

При извършени процесуално-следсствени действия в жилище в Кюстендил полицаи са открили и иззели 1200 къса цигари без български акцизен бандерол. Жилището е обитавано от 44-годишен мъж. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление против данъчната система.

Вчера кюстендилски полицаи са задържали 34-годишен мъж от Самоков за притежание на наркотично вещество. Проверката е извършена на ул. „Банщовица“ в града. Съдържанието на опаковката е реагирало при направения полеви наркотест на MDMA.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook