Арестуваха пенсионер за зверски побой

04/08/2023 08:43 0 Коментирай

73-годишен са задържали след извършен побой и опит да запали жена си. Благодарение на съседи не се стигнало до фатален инцидент.

Случаят е бил умишлено прикрит от полицаите, но след публикации в социалните мрежи стана обществено достояние. Тогава се задействали и прокурорите в Гоце Делчев. Мъжът е от село Абланица, близо до Сатовча. Фаик Б. и жена му били разделени от години, но живеят в обща къща. Битови проблеми довели до пореден скандал преди седмица. Фаик А. пребил и зялял с бензин бившата си съпруга. Арестували го с постановление за 72 часа. Това не е първо насилие от страна на пенсионера. Преди време е бил предупреждаван да не доближава жената, коментират техни съселяни.

Фаик не е изпълнил заповед за незабавна защита от домашно насилие. Въпреки че бил отстранен от жилище на улица „Славянска“ в Абланица. Той влязъл в него. В хода на разследването и въз основа на показанията на разпитаните свидетели са събрани доказателства и за извършените от него други престъпления.

Обвиняемият причинил на З. З. телесна повреда. Ударил я с туба и я залял с бензин по лицето, потвърдиха едва днес от прокуратурата. Побоят и принуждаването чрез употреба на сила и заплашване спрямо пострадалата са извършени в условията на домашно насилие и са предшествани от системно упражняване на физическо и психическо насилие от негова страна спрямо жената.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook