Арестуваха съучастник във "въоръжен грабеж"

28/02/2024 10:41 0 Коментирай
Снимка МВР Снимка: МВР

МВР разпространи официална информация за извършения в Благоевград въоръжен грабеж в заложна къща. За денонощие са задържали 27-годишния служител в обекта на улица "14 полк". Той е подал фалшив сигнал на телефон 112, с цел да заблуди криминалистите. Присвоил е златни накити и около 7000 лева. Част от изчезналите пари и накити са били открити в автомобила му, за което вече подробно информирахме.

"В резултат на предприети светкавични действия, криминалистите установиха автора на съобщен грабеж в заложна къща в Благоевград, служител във фирмата. Сигналът за престъплението е получен вчера около 12.45 часа от охранителна фирма. От пристигналите на място незабавно полицейски служители е установен 27-годишният мъж, служител в заложната къща. По негови данни, минути преди това в обекта нахлули двама, единият от които въоръжен с пистолет, които заплашили и след като отнели наличната сума и златни накити, изложени за продажба, побързали да изчезнат. В хода на предприетите активни оперативни действия за установяване на всички факти и обстоятелства около инцидента криминалистите установили разминавате в подадената информация. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под надзора на прокуратурата", сочат от МВР.

Според живеещите в кооперацията, в която е заложната къща, служителят се казва Георги, известен с пракора Дебелия. Той е от Сливен и работи отдавна в обекта, собственост на предприемач от Враца.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook