Арестуваният похитител Цветан се обеси

05/10/2023 15:59 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Обесен в килията са открили похитителя от санданското село Вълково Цветан Цеков. Самоубийството е станало в ранния следобед днес в следствения арест в Благоевград. От прокуратурата съобщиха, че са разпоредили разследване на случая и отказаха подробности относно обесването. Извършва се проверка на охранителите, които са допуснали това да се случи. Образувано е наказателно производство за престъпление по чл. 127, ал. 1 от НК – склоняване към самоубийство. По първоначални данни Цветан се е самоубил, докато другият арестант от същата килия участвал в съдебно заседание в Районен съд-Благоевград. Извършен е оглед на местопроизшествието. Трупът е предаден за аутопсия.

41-годишният Цеков от Лом бе арестуван преди две денонощия в санданското село Вълково, където взе заложници - годеницата си Евелина, нейната майка и баща й. Произведе 6 изстрела с пистолет и рани тежко бащата на избягалата преди време от дома му в Лом Евелина. Предаде се сам след часове барикадиран в къщата във Вълково. Предаваше на живо в социалните мрежи.

Вчера прокуратурата в Благоевград му повдигна обвинения за четири престъпления – опит за умишлено убийство, лишаване от свобода в условията на домашно насилие (по чл. 142а, ал. 4 , вр. ал. 1 от НК), закана с убийство в условията на домашно насилие (по чл. 144, ал. 3 пр.1 и пр.3 от НК) и за хулиганство (по чл. 325, ал. 3, пр. 5, вр. ал. 1 от НК).

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook