АС - Благоевград подхвана казус с казармени сгради

03/02/2023 14:57 0 Коментирай

В Административен съд – Благоевград е образувано дело по жалба на общинарите в града за казармения парк "Македония".

То е срещу разпореждане на Дирекция за национален строителен контрол, с което се нарежда да не се изпълняват строителни и монтажни работи, както и да не се ползват сгради „Музей“, „Интерекспо и конгресен център“ и „Зала за спорт" в поземлен имот с идентификатор 04279.621.147 по кадастралната карта на гр. Благоевград.

С жалбата е заявено искане за спиране изпълнението на акта до приключване на делото.

С определение от днес, административните магистрати спират изпълнението на нареждането на ДНСК да не се използват сгради, частна общинска собственост, находящи се в парка.

Съдът намира, че в конкретния случай са налице всички предпоставки за спиране на допуснатото по силата на закона предварително изпълнение. Жалбоподателят е представил редица доказателства, от които по безспорен начин се установява, че сградите се ползват от неограничен кръг правни субекти - от населението на града и негови гости, общински дружества, културни организации и спортни клубове.

По образуваното административно дело № 129 по описа на Административен съд – Благоевград за 2023 година е насрочено открито съдебно заседание за 16 март от 13.45 часа.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook