АС - Благоевград потвърди глоба на общински съветник

26/12/2021 11:12 2 Коментирай

Пореден общински съветник от Благоевград загуби дело срещу Антикорупционната комисия, оглавявана от Сотир Цацаров. Административен съд, в лицето на магистрата Иван Шекерлийски, потвърди глобата в размер на 5000 лева, наложена през месец август на съветника от БСП Владимир Пандев. Според АС, Пандев е в конфликт на интереси, като е гласувал решение в полза на общинския Тубдиспансер, където работи като ординатор и получава високи възнаграждения и бонуси.

С решение на Комисията, Пандев бе лишен и от около 14 лева - дневна надница за участие в заседание на ОбС.

Червеният съветник е гласувал в нарушение годишния отчет и баланс на общинската белодробна болница, сочи докрадчикът по делото. Освен това в хода на административното производство е доказано, че са няколко месеца от месец февруари 2019 година, до произнасянето на комисията "Цацаров", между Пандев и управителя на специализираната болница Петър Георгиев били сключени 13 договора за повишение на месечните възнаграждания и допълнително материално стимулиране. Зумите са са от 1000 до 3000 лева.

Припомняме, според КПКОНПИ точно тези възнаграждения, за които индиректно е гласувал, одобрявайки отчета на болницата, поставят Пандев в икономическа зависимост и конфликт на интереси, а това поражда основателни съмнения в неговата безпристрастност и обективност по време на гласуването в ОбС.

До момента санкционираните от хората на Цацаров в ОбС-Благоевград са Красимир Роячки от ГЕРБ, който също загуби в Административен съд, Христо Ковачки - хотелиер и най-възрастен съветник, Бисер Стойчев от БСП, съпартийката му Гергана Янчева, Валентина Шаркова.

Делата им продължават във ВАС, тъй като обжалват решенията на Антикорупционната комисия. Ако и върховните магистрати потвърдят глобите, следва детронирането от ОбС-Благоевград.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. жана -
    изглежда дядо мраз все още не е изтрезнял и по себе си съди за другите!
  2. Дядо Мраз -
    Ако това недоразумение Панде ходеше трезвен на сесиите щеше да знае какво гласува

Социално

новини благоевград facebook