АС- Благоевград решава казуса с дълга за "Бачиново"

14/10/2022 16:15 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Административен съд - Благоевград решава кузуса с кредита от близо 18 милиона лева за реконструкция на парк "Бачиново" и плажа.

Решението, прието на извънредно заседание на ОбС неотдавна, се оспорва от губернатора Николай Шушков. Копие от жалбата е депозирано и в кабинета на кмета Илко Стоянов.

От общината коментираха лаконично, че действията на областния управител зса очаквани за администрацията. Според тях проектът за "Бачиново" става невъзможен, поради изтичане на всички срокове за финансиране. Не очакват делото да приключи скоро. В Административен съд - Благоевград е образувано административно дело № 900/2022 година.

Припомняме, Шушков върна решението на 23 септември. Дни по-късно местният парламент отказа да го преразгледа и приеме ново по време на редовна сесия.

Като основен мотив юристите на Областана управа посочват неспазване на разпоредбите на Правилника за организация и дейността на Общински съвет Благоевград, касаещи разглеждането повторно на въпрос, който вече е решен с влязъл в сила административен акт. Визират гласуване през месец април, когато предложението на кмета Стоянов не бе прието и искането за заема бе отхвърлено.

Изнененадващо обаче, съветници, предимно от ДПС и бивши съпартийци на кмета, внесоха решението за извънредно гласуване и то бе "за" заема. Сега тече подписка за референдум в Благоевград.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook