АС - Благоевград решава за отстранения кмет Герчев

13/04/2022 16:40 0 Коментирай

Административен съд приключи по същество делото, заведено от кмета Красимир Герчев, детрониран предсрочно от ОИК-Разлог.

На заседанието днес бе представено изисканото от жалбоподателя писмо от „Информационно обслужване“ АД за изясняване на обстоятелства за времето на насрочване и дневния ред на заседанието на ОИК – Разлог, с което са прекратени пълномощията на Красимир Герчев като кмет.

В съдебното заседание жалбоподателят поиска събиране и на доказателства относно спазването на квотния принцип при разпределението и назначаването на състава на ОИК – Разлог, гласуван оспореното решение.

Съдът отхвърли искането като неотносимо към спора по същество и намери делото за изяснено от фактическа страна. Съдия Иван Петков ще се произнесе по казуса в срок.

Както е известно, на 11 март ОИК-Разлог, част от която назначена служебно от ЦИК, взе единодушно решение за прекратяване правомощията на Красимир Герчев. В протокола се подписаха Мария Прешелкова, Славчо Попов, Любомир Влайн, Михаела Клечерова, Костадинка Кърджиева, Иван Цирков и Любка Карамфилова. Красимир Герчев обаче оспорва пред Административен съд-Благоевград.

Припомняме, че правомощията на кмета бяха предсрочно прекратени по силата на съдебното решение. Той бе признат от върховните магистратите в конфликт на интереси. Делото бе образувано преди повече от година. Първоначално разследването срещу разложкия кмет бе проведено от Антикорупционната комисия. КПКОНПИ уличи Герчев в тежки нарушения - определил се сам като ръководител на проект за саниране по ОП "Региони в растеж".

Казусът е свързан с обновяването на Професионална гимназия по механизация на селското стопанство. Красимир Герчев едновременно е отчитал и приемал изпълнената по проекта работа, за която е получавал възнаграждение в размер на 7985 лева. Пред медиите градоначалникът увери, че не е взел за себе си и стотинка, а е направил дарение.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook