Атакуват медицински директор и главна счетоводителка

17/03/2024 16:13 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Искат оставката на медицински директор в Благоевград и на сочената като сив кардинал главна счетоводителка. Атаката е подета от членове на Синдикат "Защита". Настояват пред премиера, здравния министър омбудсмана и други институции за незабавно детрониране на д-р Красимир Михайлов от  Центъра за спешна медицинска помощ. В протевн случай ще се премине към протестни действия. Искат и оставка на главната счетоводителка Светла Мицова.

Работещите в спешния център са недоволни от безхаберието на директора Михайлов за нападенията над медици и шофьори на линейки. Напрежението ескалира след побоя на екип от Петрич, станал в село Кавракирово пред дни. Тогава линейкаджията Костадин Попов бе удрян от криминално проявен в селото, известен като Помпата. Малтретирана бе и фелдшерка от Петрич.

Заради случая бе организиран протест в южния град, който бе подкрепен от работещи в Сандански, Кресна и Благоевград. Ден след това медиците, участвали в митинга са били заплашени с наказания от страна на Красимир Михайлов, съобщиха от синдикалната организация. "Директорът на ЦСМП – Благоевград явно подкрепя побойниците, а не своите служители. От години наред информираме всяко правителство за почти ежедневните посегателства и нападения над медицински екипи, но въпреки даваните гръмко обещания, безхаберието е пълно и резултатите са налице. Застават зад наркомани и психопати, които непрекъснато издевателстват и посягат над работещите, както в центровете за спешна медицинска помощ и техните филиали, така и над работещите в Спешните отделения в болниците", пишат от "Защита" в протестното писмо, разпространено и във фейсбук страницата на синдиката.

В него се сочи и за други провинения на Красимир Михайлов. Не е пожалена и финансистката Светла Мицова. Жалбата вижте тук:

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook