Атанас Стоянов: Лъжата не може да понесе истината

31/08/2023 10:49 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

"Лъжата не може да понесе истината. За разлика от привидната „гордост“ на някой, аз наистина имам повод да съм горд", коментира действащият градоначалник Атанас Стоянов по повод манипулативни публикации на неговия попонент за поста Стоян Стоев от ГЕРБ, свързан с изграждане на нова детска градина в Сандански.

"Въпреки лъжите и манипулациите, община Сандански скоро ще има нова база на детска градина, за да могат децата да се чувстват комфортно и да бъдат възпитавани в по-добра образователна среда. Жалко е, когато се лъже и спекулира тенденциозно. Нашите съграждани заслужават само истината", заяви санданският кмет Стоянов.

Публикуваме позицията му без редакторска намеса:

"Истината е следната: Проектът за детската градина е на обща стойност 3 812 399 лева с ДДС, а не 4,4 милиона лева. В тази сума са включени не само построяването на двуетажната сграда, а и оборудване на кухненско, перално и котелно помещение, здравен кабинет, кабинет по музика и зала за спорт, административни кабинети, санитарни помещения и вътрешен асансьор. В стойността на проекта се включва и оборудване със системи за климатизация, газификация, вентилация, пожарно известяване и видеонаблюдение. В същата сума влиза и изграждането на подпорни стоманобетонни стени, ажурна ограда по външния контур на имота на детската градина, тротоарни площи, площи за озеленяване и 6 броя оборудвани детски площадки за игра и отдих.

Фактите показват, че изнесените твърдения за цената на строителството са ЛЪЖА и целят подвеждане и манипулация на гражданите. Поредна манипулация е, че се избягват и законови процедури за откриване на детската градина. НЕ, НЕ СЕ ИЗБЯГВАТ законови процедури! Детската градина е планирана и ще бъде открита като база на ДГ „Здравец“, защото мястото на децата от детските градини не е в училищни сгради или общежития. Очевидна е целта на манипулативната информация - предстоящите местни избори. Но и в изборите, както и в живота, „доверчивостта на хората е най-удобният инструмент на лъжеца", коментира Атанас Стоянов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook