Атанас Стоянов напусна ареста, в килията влезе кметът на Джигурово

16/11/2021 07:52 0 Коментирай

Точно 24 часа престоя в ареста на санданската полиция кметът Атанас Стоянов, уличен в купуване на гласове. Неговото място зае снощи кметът на санданското село Джигурово Александър Мицев, също за купуване на гласове. Местни са признали, че им давал по 50 лева за определени кандидати.

Санданският градоначалник Стоянов обаче не е обвинен от прокуратурата, тъй като държавното обвинение не приема като доказателство откритите в колата му списъци на избиратели и 2240 лева в плик. С него бе арестуван и кметът на село Склаве Павел Пъхнев. Задържането им стана в село Ново Делчево.

Късно снощи Атанас Стоянов приветства съгражданите си във Фейсбук, подчерта, че съвестта е огледало на същността ни. Тази сутрин сложи ръка на сърцето си и каза, че не е виновен, а пакетът в колата му, бил подхвърлен.

"Сърдечна благодарност към вас за подкрепата и доверието! Въпреки опита да бъда дискредитиран, справедливостта и истината възтържествуваха! Защото справедливостта е и съвест, а съвестта е огледало на същността ни! С вас съм и заедно продължаваме да работим за града и общината ни! Защото Сандански и вие го заслужавате", публикува възторжено Стоянов.

От полицията са категорични, че има безспорни доказателства за участието на градоначалника в в схема за купуване а гласове. Акцията по задържането му била наблюдавана от вътрешния министър Бойко Рашков. От ВМРО все още не са направили официално изявления. В Сандански всички коментират, че Стоянов е купувал избиратели за кандидат-депутат, но не от своята партия ВМРО, а за друг в региона.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook