Багер нагази до езерото "Бъбрека"

28/06/2020 13:10 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Багер захапа езерото "Бъбрека" в Рила. За първи машина нагази около най-чистите води в планината. В информационна табела е обявено, че се прокарва екологична пътека за туристите.

Снимки с гневни коментари бяха публикувани във фейсбук от очевидката Милена Кодстадинова. Кадрите са от вчерашния ден, поясни Костадинова, която коментира, че това е кощунствена намеса в и без това застрашената биосфера в Седемте рилски езера.

"Да не си помислите, че това е в някой парк, защото не е. Това е на Бъбрека. Поредното безумие", заяви природолбителката.

Пътеката, около която ще има дървени ограждения, цели да въведе ред и ще пази езерата, смятат от НП "Рила.

"Работи се по одобрен проект по Оперативна програма „Околна среда“. Укрепват се пътеките", информират от сайта на НП "Рила" в Благоевград.

Рехабилитационните дейности са с договор за 2 години. Няма да се работи извън съществуващите туристически пътеки. Полага се трошено-каменна настилка. В посока на езерото „Окото“ ще се изградят каменни стъпала с материал от скалите в района на езерото.

Припомняме, миналата година бяха глобени организаторите на проведено най-дълго хоро около "Бъбрека". Инциаторите целяха поставяне на рекорд за Гинес.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook