Багер руши пирамидите в Мелник

29/12/2021 15:59 1 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Екоинспектори от Благоевград извършват проверка по сигнал за изкопни дейности и унищожение на дървета в природна забележителност с багер. Служителите от РИОСВ-Благоевград се задействали след обаждане на телефон 112 за нелегална дейност при прокарване на път в района на Мелник и емблематичните за града пирамиди. Обадили се общински съветници от Сандански.

"На място са пристигнали и полицейски служители от Сандански, с цел да се установи извършителят на нарушението", инхормираха от РИОСВ. Не се съобщава обаче дали инспекторите и униформените са хванали нарушителя на местопрестъплението.

Сигналът се проверява и от представители на общинската администрация в Сандански, каза кметът Атанас Стоянов. На територията на Мелнишките пирамиди е забранено повреждането на дървета и късане и изкореняване на растения, повреждането или изменянето на естествения облик на местността и на водния и режим, забранено е извършването на строителство.

Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов е разпоредил проверка по случая за разрушени пирамиди в мелник и изкоренени дървета. Той сподели във Фейсбук снимки с багера, които, багер, мелник получил от Чавдар Киров. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Баш турист -
    Похвала за изчистването на този змиярник който не позволяваше да се стигне до старата църква! Там се събирахме напоследък само около 8-10 туриста!!!

Социално

новини благоевград facebook