Бахамата иска свобода, а прокуратурата протестира пускането на сина му от ареста

02/03/2023 16:06 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Благоевградската прокуратура атакува решение на съда за освобождаването на Димитър Петров - син на Васил Бахамата и съпругата му Лидия.

Делото е насрочено за 10 март от 10.00 часа в Окръжен съд-Благоевград. Държавното обвинение протестира домашния арест на Димитър в Дупница и настоява той да се върне в килията при родителите му.

Междувременно стана известно, че адвокатът на Васил и Лидия Петрови обжалва постановената мярка за неотклонение "задържане под стража".

Както е известно, заселилото се в Благоевград дупнишщо семейство, е е обвинено за крупна финансова измама. Събрали от строителни предприемачи над 530 000 лева, за да им уредят обществени поръчки и търгове.

Преди две денонощия благоевградската прокуратура извърши изненадващи обиски в семейното жилище на Васил Петров - Бахамата. Действията са предприети по сигнал за държане на оръжие. В дома им на улица "Малина" в Дупница бяха открити пистолет и пълнител с патрони. Там в момента под "домашен арест" е синът Димитър, който бе освободен след показния арест в центъра на Благоевград миналата седмица.

В килията на Васил Петров пък прокурорите откриха два мобилни телефона, чрез които Бахамата давал интервюта пред местни медии. Лидия е била без мобилна връзка. Тя е в килия с Теодора Тодорова от Радомир, която бе арестувана в Благоевград за сводничество и проституция. В момента се раззследва кой е допуснал да има телефони в ареста.

Както вече информирахме, Антикоруционната комисия започва проверка относно имотното състояние на Петрови. За престъплението се предвижда затвор от 1 до 8 години и конфискация на половината имущество, поясниха от прокуратурата в Благоевград. В рамките на половин година Бахамата е спечелил от строителни предприемачи близо 530 000 лева. Те са от столицата, Петрич, село Марикокостиново, Сандански, Дупница. Петрови ги заблудили, че ще им съдействат при продажбата на леки и товарни автомобили, ще им подпомогнат за спечелване на проекти по различни програми и обществени поръчки, а също така, че ще им съдействат да си съберат борчове.

Васил Петров е от Дупница, но се засели преди години в Благоевград. Той реално е с чисто съдебно минало, тъй като получи съдебна реабилитация по всички наказателни дела. Синът Димитър е студент в Американския университет. Преди дни публикува снимка във фейсбук с пачки пари на раменете си.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook