Бахамата с телефон в килия, намериха пистолет в семейния дом

28/02/2023 16:18 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Благоевградската прокуратура извърши изненадващи обиски в семейното жилище на Васил Петров - Бахамата. Действията са предприети по сигнал за държане на оръжие, информираха от държавното обвинение. Ненадейната проверка е в дома на улица "Малина" в Дупница. Открили са пистолет и патрони.

Там в момента под "домашен арест" е синът на Бахамата - Димитър, който бе освободен след показния арест в центъра на Благоевград преди седмица. Заради интервюта пред медиите, прокуратурата е разпоредила и обиск в предварителния арест, където с където с мярка за неотклонение "задържане под стража" са Васил Петров и съпругата му Лидия, обвинени за измама на строителни предприемачи за над 530 000 лева.

В килията са намерили са два телефона. Единият е бил у Бахамата. Вторият е собственост на друг арестант, информираха от Районна прокуратура-Благоевград. Разследва се кой е допуснал да има телефони в килиите.

Както вече информирахме, Антикоруционната комисия започва проверка относно имотното състояние на Петрови. За престъплението се предвижда затвор от 1 до 8 години и конфискация на половината имущество, поясниха от прокуратурата в Благоевград. В рамките на половин година Бахамата е спечелил от строителни предприемачи близо 530 000 лева. Те са от столицата, Петрич, село Марикокостиново, Сандански, Дупница. Петрови ги заблудили, че ще им съдействат при продажбата на леки и товарни автомобили, ще им подпомогнат за спечелване на проекти по различни програми и обществени поръчки, а също така, че ще им съдействат да си съберат борчове.

Васил Петров е от Дупница, но се засели преди години в Благоевград. Той реално е с чисто съдебно минало, тъй като получи съдебна реабилитация по всички наказателни дела. Синът Димитър е студент в Американския университет. Преди дни публикува снимка във фейсбук с пачки пари на раменете си. На 4 февруари го спипаа с бясна скорост край Бобошево. Карал с над 300 километра в час Porsche Panamera. Тогава получил само административно наказание. Лидия Петрова бе арестувана с кокаин в бикините на ГКПП-Златарево преди повече от година. Тя призна вина и получи 6 месеца условна присъда.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook