Байкушев представи своите заместници

09/01/2024 15:18 2 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Благоевградският кмет Методи Байкушев представи четиримата си заместници в екипа. Ася Иванова е с ресор "Икономическо развитие и управление на собствеността". Родена и израснала в Благоевград. Възпитаник на Националната хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“. Завършила е “Право” в Софийския университе. Специализирала е в енергийното, административното, вещното, търговското и банковото право. Омъжена, с две деца. 

Заместник по курлтурата, туризма и спортната дейност, е Станислав Кимчев. Както подробно информирахме, той е син на покойния актьор Николай Кимчев. Първата му публична изява бе на кукерския фестивал на Ивановден, когато водеше програмната част. Завършил е бакалавърска степен по „Музикална педагогика”, магистър е по „Кино и ТВ режисура“ и „Международни отношения“. Има 17-годишен управленски опит в международна медийна компания и списание, свързани със създаването и разпространението на ТВ съдържание. Носител е на “Златен чадър” от Mediamixx Варна – 2010, награда за принос в развитието на независимите медии. Носител е на специалната награда за високи постижения във вокалното читалищно изкуство. Станислав Кимчев режисира оперни заглавия и мюзикъли. Той е организатор, сценарист и водещ на редица публични събития в България и чужбина. Семеен е , има едно дете.

Представената вече Боряна Шелявска е заместник-кмет по образование и бизнес развитие. Благоевградчанката притежава магистърски степени по “Английска филология” от Югозападния университет и “Бизнес администрация за ръководни кадри“ от Американския университет. Работила е в Чикаго. През последните 18 години е в АУБ в отдел “Прием на студенти”. Съпругът й е предприемач в Благоевград. Семейна, с две деца, а отскоро и с внуче.

Светла Захариева е заместник-кмет по строителство, европроекти и екология. Родена е в Благоевград. Възпитаник е на Природо-математическа гимназия „Акад. Сергей Корольов“. Завършила е специалност „Водоснабдяване и канализация“ в Университет по архитектура, строителство и геодезия – София. От 2000 година работи в сферата на строителството и строителния надзор. През последните 15 години придобива и богат административен опит в Министерството на околната среда и водите и Столична община.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Аз ли? -
    Ще си пея в църквата и ще карам ски на Картала.
  2. Лелее -
    Метошка много замове, ти какво ще работиш.

Социално

новини благоевград facebook