Банковите обирджии в Благоевград опожарили колата си

03/12/2023 12:50 1 Коментирай

Открили са опожарен автомобил, с който са се придвижвали въоръжени обирджии, които простреляха охранител и задигнаха чувал с пари от банка в Благоевград.

Колата е била изоставена в района на пернишкото село Мало Бучино. От тримата маскирани обирджииняма следа все още. Автомобилът е опожарен до степен, при която трудно могат да се определят марката и моделът. Дали са оставени доказателства и отпечатъци ще стане ясно след анализ на огледа на криминалистите. В района все още има засилено полицейско присъствие. Ако се окаже, че това е колата от обира в Благоевград, то това ще означава, че извършителите са се отдалечили на около 90 километра от мястото на грабежа, предаде бтв. Припомняме, че охранителят от фирма "ВИП Секюрити" се бори за живота си във ВМА. В Благоевград вчера са направили оперативна интервенция, но състоянието на 52-годишния се влошило и затова го закарали в столичната клиника.

От Окръжната прокуратура официално обявиха, че се води разследване на въоръжен грабеж на парична сума в особено големи размери. В Благоевград коментират, че единият от стрелците е от квартал "Струмско", а обирът бил организиран от бивш полицейски служител. Колеги на Воин не вярват, че престъпниците ще бъдат разкрити. Такива обири в Пиринско имаше преди години на банков клон в Сандански. Задигнаха пари от инкасо автомобил на паркинга на голяма търговска верига също край Сандански. В Благоевград пък „мокри бандити“ наводниха етаж от административната сграда на Югозападна митница и отмъкнаха златни накити и пари в големи размери.

Напиши коментар

Коментари

  1. Валентин Тошевски -
    Защо се вменява тезата че няма да могат да ги разкрият??? Камери колкото щеш..Време на преминаване номера на коли маршрути....

Социално

новини благоевград facebook