Банскалии чакат съдействие от Европа за втори лифт

22/11/2019 15:39 1 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Подновяват се преговорите за изграждането на втори кабинков лифт над Банско.

"Положението е комплицирано – ние сме заложници на неприключили процедури. Надявам се тези препятствия скоро да отпаднат. Иначе няма решение на проблема с чакането пред лифта и намаляването на броя на туристите през зимата. Банско е първостепенният ски и туристически курорт в България. Само тук се провеждат стартове за световни купи в зимните спортове, само оттук името България стига до милиони по света. Безспорно Банско е най-голямата реклама на родината ни. Без да се развива, зимен курорт №1 на България е обречен да намали ръста на туристите и да забави икономическото си развитие. Това е факт от години. Нужно е в най-кратък срок да се реши казусът с проекта за втори кабинков лифт. Разчитаме на управленско решение на най-високо ниво в съответствие с европейското и националното законодателство и норми", каза за 24 часа кметът Иван Кадев. Той лично е готов да съдейства, съобразно своите правомощия и в интерес на развитието на ски зоната и Банско.

"Това, от което имаме нужда, е чрез Министерството на туризма да получим определено държавно финансиране за реклама на България по време на предстоящата световна купа. Излишно е да подчертавам колко важно е България да се рекламира на подобен форум – в тези дни Банско ще стане световна дестинация. И се надявам министър Ангелкова да споделя това разбиране", категоричен е Иван Кадев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Златко -
    Дотам я докараха, че да чакат от умрял писмо банскалии! Дано ЕС се задейства за втори лифт, но не вярвам, тъй като Банско е като трън в очите на Швейцария, Австрия и Италия, които лансират своите ски курорти с хиляди лифтове!

Социално

новини благоевград facebook